Sluiten

REVIEW: restaurant Blue Barjeel

Gepubliceerd op 30 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Blue Barjeel

Direct aan de Dubai Creek ligt restaurant Blue Barjeel. Dit in Bur Dubai gelegen restaurant serveert heerlijke Libanese gerechten, waarbij de prijs-/kwaliteitsverhouding prima voor elkaar zijn. Het is niet het allerbeste Libanese restaurant van Dubai, maar absoluut ook niet één van de minste. De ligging aan een bedrijvig stukje van de Dubai Creek en de aangename prijzen voor de maaltijden zorgen ervoor dat dit restaurant tot onze favoriete plekjes in het oude Dubai is om de honger te stillen.

Ligging

Ligging van Blue Barjeel

Blue Barjeel ligt direct aan de Dubai Creek, op slechts enkele tientallen meters van de plek waar de abra’s aanleggen. Hierdoor zit je meteen aan één van de meest levendige plekjes van de Creek. Op het terras zelf heerst redelijke rust. Dat komt doordat de tafels op een autovrij stukje van Dubai staan. Het uitzicht vanaf dit terras is zowel overdag als ’s avonds de moeite waard.

De lunch

De lunch

Blue Barjeel heeft een vrij uitgebreide Libanees / mediterrane kaart waarop vlees-, vis- en vegetarische gerechten staan. Vooraf krijg je sowieso een schaaltje met brood geserveerd met daarbij een schaaltje met gevarieerd groen erbij. Wij bestellen ook nog labneh erbij. Dit simpele voorgerecht behoort tot onze favorieten uit de Libanese keuken.

Als hoofdgerecht bestellen we beiden een kebab van pikant gekruid lamsgehakt waar peterselie en rode ui overheen gesnipperd zijn. Het vlees is heerlijk van smaak en had wat ons betreft nog iets pikanter gemogen. Het is voor een lunch een vrij flinke portie. Het gehakt had iets fijner gemalen mogen zijn, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Al met al hebben we hier wederom (we zitten hier wel vaker) een uitstekende lunch op met één van de mooiste panorama’s die je in het oude Dubai kunt hebben.

Wie het wil die kan hier overigens voor een relatief laag bedrag ook genieten van een sisha. Wij hebben deze niet uitgeprobeerd.

Beoordeling

Eten – smaak 8,0
Eten – presentatie 8,5
Prijs 9,5
Bediening 8,5
Sfeer 9,0

We bezochten restaurant Blue Barjeel in maart 2015 voor een lunch. We waren met zijn tweeën en betaalden in totaal slechts AED. 82,00 voor eten plus drank.