Sluiten

REVIEW: restaurant Asia Asia

Gepubliceerd op 25 november 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Review restaurant Asia Asia

Asia Asia is één van de restaurants in Pier 7. Het zal niemand verbazen dat een restaurant met deze naam gespecialiseerd is in de Aziatische keuken. Ze hebben geen specifieke Oosterse keuken als specialiteit, maar serveren gerechten uit verschillende landen. De Japanse invloeden zijn wel overduidelijk aanwezig. Zo kun je uit verschillende soorten sushi kiezen.

Wie denkt eventjes een sushi-boot te bestellen voor de tafel die moet er rekening mee houden dat de prijzen wel een stukje hoger liggen dan wat we in Europa gemiddeld gewend zijn om voor onze sushi te betalen. Een sushi-schotel die uit 38 stuks sushi bestaat kost op dit moment ongerekend zo’n 120 euro.

Fantastisch uitzicht

Wat gratis is, is het fantastische uitzicht dat je hebt vanaf het terras van Asia Asia. Het panorama vanaf de zesde verdieping kijkt uit over de Dubai Marina en de daaromheen liggende hoogbouw. Een ander woord van fenomenaal kan ik hier niet voor gebruiken. Zelfs als je al meerdere keren in één van de restaurants in Pier 7 gegeten hebt, blijft dit uitzicht indruk maken op je.

Ga je hier tussen eind oktober en eind april eten en je wilt buiten zitten dan is een reservering niet overbodig. Op de drukste avonden is er ook grote kans dat je binnen geen plek hebt als je geen reservering hebt.

Het eten

Het eten bij Asia Asia

Als echte liefhebber van Aziatisch eten is het erg moeilijk om van de kaart te kiezen. Ik zou wel twee of drie hoofdgerechten willen nemen. Ik beperk me echter tot 6 stuks Crispy Shrimp Tempura sushi. Hiervoor staat een prijs van AED 69 genoteerd, wat bij de huidige wisselkoers neerkomt op ongeveer 18 euro. Absoluut geen koopje, maar je weet dat als je in Dubai op de mooiere plekken eet, dat daar een navenant prijskaartje aan hangt. Gelukkig stelt de lauwwarm geserveerde sushi in geen enkel opzicht teleur. Dit is absoluut een heerlijke sushi maki. De erbij geserveerde sojasaus gebruik ik niet, want dat heeft deze sushi absoluut niet nodig.

Als hoofdgerecht heb ik Koreaanse ossenhaas met een pikante teriyakisaus gekozen. Als bijgerecht een portie ‘egg fried rice’. Voor 199 plus 35 dirham wederom geen koopje. Omgerekend komt de tweede gang mij op zo’n 63 euro te staan. Is het dat waard? Eerlijk gezegd niet. Het is absoluut lekker en zou het zo weer bestellen.

Er is voor mij echter geen goede reden te vinden waarom hier zo’n hoge prijs aan moet hangen. Het is niet zo dat de grondstoffen om deze gerechten te maken zo duur zijn of dat het culinaire gehalte enorm hoog ligt. Als ik er pakweg 35 tot 40 euro voor had moeten betalen dan had ik dat veel redelijker gevonden.

De rekening

De rekening bij Asia Asia

Uiteindelijk moet ik 332 dirham aftikken. Dat is exclusief de dertig dirham fooi die eigenlijk niet meer dan vanzelfsprekend is. Ik heb dan voor bijna honderd euro een voorgerecht, een hoofdgerecht en een fles water op. Ik ben aardig wat gewend, maar dit soort prijzen vind ik hoog als je weet dat je in Nederland bij een restaurant met één Michelinster voor dit geld een drie- of viergangenmenu kunt eten.

Beoordeling

Eten – smaak 8,5
Eten – presentatie 7,5
Prijs 2,5
Bediening 9,0
Sfeer 9,0

Ik bezocht Asia Asia in november 2015 en was alleen.