Sluiten

REVIEW: restaurant Al Hambra

Gepubliceerd op 31 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Al Hambra

Al Hambra is één van de tientallen restaurants in het Madinat Jumeirah complex. Al Hambra is een Spaans restaurant dat gelegen is in het Al Qasr hotel. Het behoort tot een vrij kleine groep van restaurants in Dubai waar de Spaanse keuken geserveerd wordt. Van alle restaurants in Dubai behoort Al Hambra tot de plekken waar we met enige regelmaat vertoeven voor het diner.

De setting

Al Hambra heeft een smaakvol interieur, waar men er goed in geslaagd is een Spaanse sfeer weg te zetten. Deze lijn hebben ze doorgetrokken naar het buitenterras. Als je net als ons op een aangenaam warme avond Al Hambra bezoekt is dat de beste plek om te zitten. Gedurende de meeste dagen wordt de sfeer nog wat extra verhoogd door de aanwezigheid van livemuziek. Op zondag- en maandagavond is volgens de aan ons verstrekte informatie geen livemuziek. Omdat wij er op een zondagavond zaten moesten we het doen zonder de muziek.

Eten en drinken

We arriveerden vrij vroeg. Hierdoor kwamen we nog op tijd voor het happy hour. De dienstdoende gastvrouw wees ons hier op. Voor ons reden om aan de bar alvast te genieten van een drankje (twee voor de prijs van één) met bijbehorende lekkernijen. Na een aangenaam gesprek met de uit Estland afkomstige gastvrouw namen we plaats op het terras. Zij adviseerde ons om paella te nemen. Omdat we echter zin hadden in tapas gingen we voor de ‘all-you-can-eat-deal’ waarbij je onbeperkt tapas, paella en varkensvlees (lomo & Iberische ham) kon bestellen. Voor de prijs van 195 dirham per persoon kon ook nog een nagerecht bestellen. Gezien de gemiddelde prijs van 40-45 dirham voor een portie tapas was dit geen slechte deal. Voor de drank werd ons sangria aanbevolen. Omdat ik echter nog moest rijden heb ik dat advies niet opgevolgd.

De tapas waren goed. De smaken zijn aan de vlakke kant voor mensen die gewend zijn in Spanje tapas te eten, maar zeker niet slecht. De producten kwamen absoluut vers over. Opvallend is dat er twee soorten patatas bravas op de kaart stonden. Ten eerste de traditionele versie, waarbij in dit geval de witte en rode saus apart geserveerd werden. De tweede variant bestond uit kleine bakjes van aardappel, waar de saus in het holletje zat. Deze waren zeker niet onaangenaam, maar bevatten wel meer saus dan dat je zelf waarschijnlijk gebruikt zou hebben op je aardappeltjes.

Beoordeling

Eten – smaak 7,5
Eten – presentatie 8,0
Prijs 7,0
Bediening – 8,0
Sfeer 9,0

We bezochten Al Hambra in maart 2015. Voor twee personen betaalden we 545 dirham inclusief drank.