Sluiten

REVIEW: restaurant Abd El Wahab

Gepubliceerd op 10 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

kebab bij Abd El Wahab

Het Libanese restaurant Abd el Wahab in Souk Al Bahar behoort al jarenlang tot mijn favoriete restaurants in Dubai. Wie van de Libanese keuken houdt en van een mooi uitzicht wil genieten die is daar prima op zijn/haar plaats. Hoe nieuwsgierig werd ik dan ook toen bleek dat Abd el Wahab ook een restaurant in Dubai Marina geopend had. In het bij de Dubai Marina Mall gebouwde Pier 7 om exact te zijn. Wij gingen in juni 2014 kijken of deze nieuwe vestiging net zo goed is als het origineel.

Net zo goed!

Om met de deur in huis te vallen: deze vestiging van Abd el Wahab is net zo goed als hun eerste restaurant in Downtown Dubai. Het uitzicht buiten is bijna net zo betoverend, de sfeer binnen is beter (fraaier uitgelicht, mooier interieur) en het eten is even goed als het andere restaurant. Hoewel er meer dan voldoende keus op de kaart is, val ik terug op mijn lievelingsgerechten die ze serveren: vooraf labneh met vers brood en daarna gemarineerde lamsblokjes van de grill en gehakt van de grill met tomaat en ui. De gerechten zijn zowel visueel en uiterlijk hetzelfde als in het andere Abd el Wahab restaurant.

Abd El Wahab

Rust

Misschien is het hier nog wel beter. Hier is er geen fonteinshow om het half uur, waardoor er meer rust ontstaat op het terras. De bereikbaarheid is ook iets beter. Je kunt je auto in de parking van de Dubai Marina Mall wegzetten en daarna loop je binnendoor in zo’n vijf minuten naar Pier 7, waar Abd el Wahab op de vijfde verdieping zit.

Beoordeling

Eten – smaak 9,0
Eten – presentatie 9,0
Prijs 9,0
Sfeer 9,0
Algemene beoordeling 9,0

Ik bezocht Abd el Wahab in juni 2014 en was alleen.