Sluiten

REVIEW: hotel The Address Dubai Marina

Gepubliceerd op 11 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

The Address Dubai Marina

In 2008 ging de Emaar Hospitality Group van start met het merk “The Address” met als doel om in Dubai binnen tien jaar een begrip te worden met luxe hotels. Dat is ze aardig gelukt. Vooral het futuristisch vormgegeven The Address Downtown Dubai is één van de meest gewaagde ontwerpen en tevens één van de populairste hotels in Dubai.

Eén van hun hotels staat in de Dubai Marina en is misschien iets minder opvallend, maar ook zeker een plaatje als het gaat om moderne architectuur. Het gaat om The Address Dubai Marina. Dit vijfsterrenhotel ligt direct naast de Dubai Marina Mall en is door middel van een gang verbonden met het winkelcentrum. Bezoekers aan Dubai Marina zullen het misschien wel herkennen als ik het heb over ‘dat gebouw met het vierkante gat onderin’. Als je een rondvaart door de Dubai Marina maakt of een wandeling maakt over de Marina Promenade dan zal dit gebouw je zeker opgevallen moeten zijn.

Het hotel

De hotelkamers bevinden zich op de eerste dertien verdiepingen van het gebouw. Vanaf de veertiende verdieping zijn het residenties, die in hetzelfde gebouw zitten. De toegang tot het hotel zit direct ten noorden van de entree naar de Dubai Marina Mall. Bij binnenkomst zie je dat kosten noch moeite gespaard zijn om hier iets moois van te maken. Je arriveert in een ruime en mooie ingerichte lobby. Gelukkig niet over de top, maar gewoon smaakvol. Dit is een trend die je verder in heel het hotel terugziet. Luxe maar toch ook enigszins ingetogen.

De kamers

De hotelkamers ademen luxe en warmte uit. De eerste indruk is meteen een aangename. Hiermee wordt de verwachting die je krijgt bij binnenkomst van het hotel niet teleurgesteld. Wat in het oog springt zijn de heerlijke bedden. De manager die ik sprak, had het over “heavenly beds”. Daarmee overdrijft hij niet. Het gaat om zeer comfortabele boxsprings die uit drie delen bestaan. Bovenop de matras is er nog een topdek aangebracht voor extra comfort. De bedden zijn gelukkig ook nog voorzien met goede kwaliteit bedlinnen.

Zwembad

Het zwembad van The Address Dubai Marina bevindt zich op de vierde verdieping. Het is een heerlijke infinity pool met uitzicht over Dubai Marina. Het zwembad zit recht boven de Dubai Marina Mall. Niet te hard spetteren dus, want anders wordt het winkelend publiek misschien wel nat. Bij het zwembad is een poolbar gemaakt: “Shades”. Deze poolbar verandert ’s avonds in een gezellige plek om iets te drinken of te eten. Op warme dagen zorgen airconditioning en waaiers voor wat verkoeling.

The Address Dubai Marina

Beoordeling

Dit vinden we super aan dit hotel:

  • de bedden
  • de gunstige ligging ten opzichte van de jachthaven, het winkelcentrum, het strand en uitvalswegen
  • iPad op de kamer met gratis internet

Dit vinden we goed aan dit hotel:

  • de geluidsdichtheid van de kamers
  • het zwembad
  • het ontbijt

Dit vinden we minder goed aan dit hotel:

  • dat de airconditioning recht over het bed blaast
  • de vrij hoge prijs in de wintermaanden

Informatie

De overnachtingen in The Address Dubai Marina vonden plaats in juni 2014. Er werd door 1 persoon overnacht in kamer 1317 en daar werd een prijs van ongeveer 192 euro per nacht voor betaald, inclusief ontbijt.