Sluiten

REVIEW: hotel Shangri-La Dubai

Gepubliceerd op 11 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Shangri-La Dubai

Het Shangri-La Dubai Hotel is een vijfsterrenhotel gelegen in het zakendistrict van Dubai. Het hotel heeft een hoogte van maar liefst tweehonderd meter en telt 43 verdiepingen.

Ik heb in het Shangri-La Hotel verbleven in april 2014. Ik heb twee kamers gehad: kamer 3124 en kamer 3722. De eerste kamer (3124) heb ik na één nacht verlaten omdat het en rokerskamer was terwijl ik bij de reservering om een niet-rokerskamer gevraagd heb. De 100% bezettingsgraad zal de reden geweest zijn dat ze me in de nog beschikbare kamer gestopt hebben. De rokerskamer stonk in elk hoekje naar rook. Slechte ventilatie zorgt ervoor dat de stank amper of niet de kamer uit kan. Na meerdere verzoeken heb ik een dag later eindelijk naar een niet-rokerskamer kunnen verhuizen.

Excuses

Excuses

Op basis van het delen van deze ervaring op booking.com (waar ik het hotel geboekt had), ontving ik een reactie van de manager van het Shangri-La Dubai hotel. Hierin bod hij zijn excuses aan voor het feit dat ik een minder goede ervaring met hun hotel had.

Onder de maat

Het Shangri-La maakt zijn verwachtingen op geen enkel moment waar. Een vijfsterrenhotel, zeker van een luxe keten zoals Shangri-La Hotels en Resorts, dient op alle punten zeer ruime voldoendes te halen. Dat doen ze helaas niet. Het zijn vooral de punten die het slaapcomfort bepalen waar ze falen. Te harde bedden, duidelijk goedkopere kwaliteit lakens, matige kussens, last van geluid op de gang en niet de mogelijkheid om de kamer echt donker te maken zorgen ervoor dat het Shangri-La Dubai wat mij betreft een „eens maar nooit meer” ervaring is. Zeker niet gezien de prijs die je hier betaalt. In Dubai zijn er voldoende alternatieven die goedkoper en/of beter zijn.

Beoordeling

Dit vinden we super aan dit hotel:

  • de voorzieningen van het hotel

Dit vinden we goed aan dit hotel:

  • de grootte en inrichting van de kamer
  • redelijk snel gratis internet
  • de centrale ligging
  • klimaat in de kamer is goed te regelen

Dit vinden we minder goed aan dit hotel:

  • het comfort van de matrassen en kussens
  • de mogelijkheid om licht van buitenaf te weren
  • dat de douche (kamer 3124) niet goed in te stellen was
  • geen balkon of optie om een raam open te doen

Dit vinden we slecht aan dit hotel:

  • het feit dat je als niet-roker in een uitgerookte kamer gestopt wordt

Informatie

Ik betaalde 230 euro per nacht voor een tweepersoonskamer, bezet door één persoon. Het ontbijt was inbegrepen.