Sluiten

REVIEW: hotel Hilton Dubai Creek

Gepubliceerd op 11 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

hotel Hilton Dubai Creek

Het vijfsterrenhotel Hilton Dubai Creek is inmiddels al een oudgediende in Dubai. Het modern vormgegeven hotel opende in 2001 haar deuren. Dit was in de tijd dat er nog geen Downtown Dubai, Dubai Marina of Madinat Jumeirah was. Op het moment dat deze tweede Hilton vestiging in Dubai haar deuren opende was het één van de betere hotels van Dubai.

Inmiddels heeft de tijd niet stilgestaan en is er volop concurrentie gekomen die het Hilton niet zelden in verschillende opzichten voorbijstreeft. Er was een tijd dat het Hilton Dubai Creek Hotel in het hart van Dubai lag. Nu kijk je vanaf het dakterras uit op het kilometers verderop gelegen nieuwe hart van Dubai: Downtown Dubai.

De eerste keer

Mijn eerste keer in het Hilton Dubai Creek hotel moet ergens in de eerste helft van 2002 geweest zijn. Na verschillende keren in het Riviera Hotel en het toenmalige InterContinental verbleven te hebben en vaste Hilton gast wereldwijd te zijn was dit een aangename verrassing. Het moderne interieur sprak zeker aan. De hoge ramen gaven een gevoel van ruimte. Deze elementen zijn nog steeds aanwezig in dit Hilton hotel. Sindsdien heb ik vier of vijf keer in het hotel overnacht, waarvan in 2008 de recentste keer was.

Jaren later

badkamer van Hilton Dubai Creek

Zes jaar later keer ik terug. Begin juni 2014 om exact te zijn. Dit keer verblijf ik in kamer 205. Dit is een standaard kamer aan de westelijke zijde, gelegen op de tweede verdieping. Ik heb wel eens betere kamers gekregen hier. Het boeken via booking.com betekent dat je niet zomaar meer een upgrade krijgt bij dit soort hotels. Het comfort van de kamer is er echter niet minder om. De kamer is modern en strak ingericht, waarbij grijstinten en houtkleuren de overhand hebben. Het natuursteen in de badkamer is grijs gespikkeld. Heel wat anders dan de veel gebruikte zand en crèmetinten die je veel in luxe hotels in deze regio aantreft.

Wat je ruim twaalf jaar na de opening wel merkt, is dat er wat slijtage te zien is. Dit geldt voor de kamers, maar ook voor het zwembad. Nog niet dat het storend is, maar je ziet dat de tand des tijds begint te werken. Ook zie je dat er inmiddels redelijk wat hotels in Dubai zijn die meer te bieden hebben dan het Hilton.

Zwembad

Het zwembad van Hilton Dubai Creek meet naar schatting zo’n 4 bij 7 meter. Daaromheen staan een twintigtal ligbedden en enkele tafels met stoelen. Weinig voor een ongeveer honderdvijftig kamers tellend hotel. Het mooie aan het zwembad is echter dat het op de veertiende verdieping ligt. Dit is het hoogste plekje van het hotel en biedt daardoor een zeer fraai uitzicht op Baniyas Road, de Creek en in de verte Downtown Dubai en het Financial District. Bij het zwembad is een bar die je tot 22 uur ’s avonds van drankjes kan voorzien.

Beoordeling

Dit vinden wij super aan dit hotel:

  • het uitzicht vanaf het zwembad
  • de afstand tot luchthaven Dubai International Airport
  • het ruimtelijke gevoel van de kamers

Dit vinden we goed aan dit hotel:

  • comfortabele bedden
  • goed werkende airconditioning

Dit vinden we minder goed aan dit hotel:

  • wifi in de kamers niet gratis
  • ligt in reistijd tot veel bezienswaardigheden
  • drankjes in minibar amper gekoeld

Informatie

Deze review is gebaseerd op een verblijf in een standaard kamer door 1 persoon in juni 2014. Er is 160 euro betaald per nacht, exclusief ontbijt. Het kamernummer was 205.

Hilton Dubai Creek bestaat niet meer

Hotel Hilton Dubai Creek bestaat niet meer, althans niet als een Hilton hotel. Het hotel is verkocht, verbouwd en draagt nu de naam Golden Sands Boutique Hotel-Dubai Creek. De fantastische ligging en het geweldige uitzicht zijn behouden gebleven. De kamers hebben een flinke update gekregen.