Sluiten

Recordaantal bezoekers voor Dubai

Gepubliceerd op 16 december 2016 / Geschreven door Patrick van Zundert

Recordaantal bezoekers voor Dubai

Dubai doet het enorm goed als toeristische bestemming. Dat blijkt wel uit de cijfers van het aantal toeristen dat Dubai vorig jaar bezocht. Voor het hele jaar 2015 is de teller ruim boven de 14 miljoen bezoekers uitgekomen. Dat is maar liefst 13% groei ten opzichte van 2014, wat daarvoor nog het recordjaar was. Het aantal Nederlandse toeristen blijft ook groeien. Vorig jaar vlogen ruim 115.000 Nederlanders naar Dubai voor een vakantie.

Veel hotelkamers

Om al die toeristen te kunnen herbergen zijn er veel hotelkamers nodig, heel veel hotelkamers. Het aantal hotelkamers in Dubai lag vorig jaar rond de honderdduizend. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar flink toenemen. De vraag naar bedden zal alleen maar groter worden door het openen van grote attractieparken zoals recent Legoland Dubai en IMG World of Adventures.

Volgens de media gaat Dubai de komende jaren vooral het aantal kamers in drie- en viersterrenhotels toe laten nemen. Hiermee creëer je meer ruimte voor wat goedkopere reizen naar Dubai. Dat is hard nodig als je kijkt wat voor prijsontwikkeling de vijfsterrenhotels in Dubai de afgelopen tien jaar meegemaakt hebben. Na een lichte daling door de crisis in 2008 is er vrij snel een patroon gekomen van sterke prijsstijgingen in het luxe segment.

Nieuwe ontwikkelingen

De komende jaren staan er nog heel wat nieuwe projecten op stapel die nog meer toeristen naar Dubai moeten lokken. Zo komt er een nieuwe toren die in hoogte Burj Khalifa moet overtreffen en zal het gebied rondom de Dubai Creek ook een transformatie ondergaan. En dan staat er over ruim drie jaar natuurlijk ook de Dubai Expo 2020 op de kalender. Dit enorme evenement zal zeker in positieve zin bij gaan dragen aan het succes van Dubai.