Sluiten

Met Ryanair naar Dubai vliegen

Gepubliceerd op 27 mei 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Met Ryanair naar Dubai vliegen

Reizigers die met Ryanair naar Dubai willen vliegen die kunnen dat op dit moment niet doen. Ryanair biedt (nog) geen vluchten aan van en naar Dubai. Of dit in de toekomst verandert is de vraag. Het lijkt erop dat Ryanair zich vooralsnog eerst blijft richten op de Europese vliegmarkt. De enige vliegbestemmingen die buiten Europa aangeboden worden door Ryanair zijn steden in Marokko zoals Fez en Marrakesh.

Of het besluit om (nog) niet op Dubai te vliegen een economische of bedrijfstechnische reden heeft, is bij ons niet bekend. Wel weten we dat de vloot van Ryanair geschikt is om mee naar Dubai te vliegen. Ryanair vliegt met de Boeing 737-800. Dit is hetzelfde toestel waarmee Arke en Transavia nu al tussen Amsterdam en Dubai vliegen. Vanwege de reikwijdte van deze toestel is er op de terugweg vaak wel een tussenlanding nodig.

Nog goedkoper?

De vraag is misschien wel vooral of het de moeite waard is om op basis van prijs te concurreren met de goedkoopste vliegtickets van Transavia en TUI fly. Met prijzen die nu soms al rond of zelfs onder de driehonderd euro voor een retour zitten, blijft er mogelijk te weinig ruimte voor Ryanair over om hier nog tegen te concurreren. De vraag is of Ryanair nog goedkoper naar Dubai kan vliegen.