Sluiten

Met Emirates rechtstreeks naar Amerika?

Gepubliceerd op 15 mei 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Met Emirates rechtstreeks naar Amerika?

Emirates gaat mogelijk haar pijlen richten op de lucratieve luchtroutes tussen Europa en de Verenigde Staten. Vanuit Dubai kun je nu al naar verschillende steden in Amerika vliegen zoals New York, Boston, Chicago, Los Angeles, San Francisco en Seattle. De eerste vluchten die Emirates vanuit Europa richting Amerika uit gaat voeren is vanaf Milaan Malpensa naar luchthaven JFK in New York City. Vanaf 1 juni vliegt Emirates met de Airbus A380 richting New York. Als we dit artikel mogen geloven dan blijft het hier niet bij.

Het lijkt er op dat Emirates serieuze plannen heeft om Europese luchtvaartmaatschappijen te beconcurreren op vliegtickets naar de Verenigde Staten. Voor maatschappijen zoals KLM en Air France zou dit een flinke tegenvaller zijn. Deze twee Europese vervoerders hebben het al lastig tegenwoordig, mede door de concurrentie van de lowbudget airlines op Europese vluchten. Als Emirates ze ook nog eens gaat lastig vallen op de vaak winstgevende routes naar Amerika dan kunnen deze twee maatschappijen en ook andere Europese vervoerders wel eens in serieus zwaar weer terecht gaan komen. Emirates staat wereldwijd bekend om haar goede service en de Airbus A380 is onder passagiers een enorm populair toestel om in mee te vliegen.

Wat ons betreft kan Emirates niet snel genoeg beginnen met deze concurrentiestrijd. Afgelopen maand waren we nog met KLM naar New York gevlogen en dan merk je toch dat dit soort vluchten minder comfortabel is dan heerlijk met een A380 naar Dubai vliegen. Bijkomend voordeel is dat Emirates ongetwijfeld de prijzen voor de vliegtickets naar Amerika onder druk zal zetten. Dubbele winst voor de passagiers!