Sluiten

KLM gaat met Dreamliner op Dubai vliegen

Gepubliceerd op 21 oktober 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

KLM Boeing 787 Dreamliner

De eerste drie Boeing 787 Dreamliners van KLM worden binnenkort afgeleverd. Deze gaan ingezet worden op volgende bestemmingen: Rio de Janeiro, Bahrein, Abu Dhabi en…. Dubai! Met dit ultramoderne toestel zal KLM te steeds intenser wordende concurrentiestrijd aangaan met Emirates op de route Amsterdam-Dubai. De Dreamliner is voor Boeing wat de A-380 voor Airbus is: een hypermodern straalvliegtuig die zuiniger, stiller en comfortabeler is dan bijvoorbeeld de Boeing 777’s en 747’s die veelal op intercontinentale routes ingezet worden.

Het is de vraag of ze de passagiers hiermee terugwinnen die altijd met KLM naar Dubai vlogen, maar die inmiddels overgestapt zijn op Emirates. Op het gebied van service en bagagevrijheid troeft Emirates KLM al enkele jaren af.

De eerste KLM-Dreamliner vlucht zal op 23 november 2015 plaatsvinden. Dit wordt een vlucht naar Bahrein en Abu Dhabi. Wanneer Dubai exact opgenomen gaat worden in het vliegschema van de Dreamliners is nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat medio januari 2016. Of de Dreamliner zowel op de middagvlucht als op de avondvlucht richting Dubai ingezet gaat worden is bij ons ook nog niet bekend. Als je nu naar KLM-vliegtickets naar Dubai zoekt voor bijvoorbeeld maart of april 2016 die zal bij alle vluchten nog steeds zien staan dat deze door de Boeing 777-200 uitgevoerd worden.