Sluiten

Openbare toiletten

Moet je nodig naar het toilet voor een kleine of een grote boodschap? Geen nood aan de man, want in Dubai vind je een groot aantal openbare toiletten. De meeste openbare toiletten zijn te vinden in de winkelcentra. In grote winkelcentra zijn er vrijwel altijd op meerdere plekken openbare toiletten aangebracht. Er zijn aparte toiletten voor mannen en vrouwen. Ook zijn er vaak aparte invalidentoiletten beschikbaar.

Op plekken waar horecaconcentraties zitten wordt er ook vaak gebruikgemaakt van gezamenlijke openbare toiletten. Daarom ontbreekt het in veel restaurants en bars aan een eigen toilet.

Andere plekken waar je openbare toiletten tegenkomt zijn op straat (o.a. in Deira en Bur Dubai), bij The Beach en The Walk en in hotels.

Hygiëne

Over het algemeen zijn de toiletten in Dubai schoon. Meestal zelfs schoner dan het gemiddelde openbare toilet in Nederland of elders in Europa. In plaats dat er hier een toiletjuffrouw op haar stoel zit om centen te vangen, wordt er vooral actief schoongemaakt in de toiletten.

Gratis

De openbare toiletten in Dubai zijn gratis. Wij hebben nog geen plek in Dubai ontdekt waar we moeten betalen om gebruik te mogen maken van het toilet.

Openbare toiletten in Dubai