Sluiten

Informatie

Algemene informatie over Dubai die van pas komt voor spreekbeurten, werkstukken en als vakantievoorbereiding. Wij hebben handige tips en algemene informatie over Dubai voor je op een duidelijke manier uitgelegd.

Geschiedenis van Dubai

geschiedenis

Dubai heeft een geschiedenis die slechts enkele eeuwen in de tijd teruggaat. Bekijk alles over het ontstaan, de geschiedenis en de ontwikkeling van Dubai.

lees verder
Kerstmis in Dubai

Kerstmis

Kerstmis is geen officiële feestdag in Dubai, maar onder het mom van 'Festive Season' heeft december in Dubai wel een feestelijk tintje.

lees verder
National Day

National Day

Ieder jaar viert men in de Verenigde Arabische Emiraten op 2 december National Day. In Dubai worden er tal van festiviteiten georganiseerd tijdens deze officiële feestdag.

lees verder
Openbare toiletten in Dubai

openbare toiletten

Moet je nodig naar het toilet voor een kleine of een grote boodschap? Geen nood aan de man, want in Dubai vind je een groot aantal openbare toiletten.

lees verder
Ramadan in Dubai

ramadan

Ramadan is een vastenperiode binnen het islamitische geloof. Ook in Dubai wordt er volop aan ramadan gedaan.

lees verder
tijdzone

tijdzone

Dubai ligt in een andere tijdzone dan Nederland. Hierdoor ontstaat er 2 of 3 uur tijdsverschil, afhankelijk van het seizoen.

lees verder
wonen en werken in Dubai

wonen en werken

Wil je gaan wonen en werken in Dubai? Dan is het fijn om te weten wat je moet regelen en waar je rekening mee moet houden als je naar Dubai verhuist.

lees verder
zomertijd

zomertijd

Dubai kent geen zomertijd. Hierdoor verandert het tijdsverschil tussen Nederland en Dubai zodra in Nederland de zomertijd ingaat.

lees verder