Sluiten

Vruchtensap

een van vruchtensap gemakte mocktail

In Dubai kun je op heel veel plekken heerlijke vruchtensappen drinken. Het ontbreken van een cultuur die gebaseerd is op de consumptie van alcohol heeft ertoe geleid dat zoals in veel Arabische landen er vooral water en drankjes op basis van fruit verkrijgbaar zijn. In de meeste horecazaken staat er dan ook een uitgebreid assortiment aan vruchtensappen op de kaart. Niet zelden betreft het verse sappen.

Waar je in Nederland vaak beperkt bent tot sinaasappelsap, appelsap of enkele andere veel voorkomende varianten, daar heb je in Dubai de keuze uit een veel groter assortiment aan vruchtensappen. Vaak worden de smaken van verschillende vruchten in één drankje gecombineerd. Behalve fruit en soms groente worden er ook wel eens andere elementen aan toegevoegd zoals munt, gember of koriander.

Straatverkoop

In Dubai zijn er volop kraampjes waar je verse vruchtensappen kunt kopen. Een sapje ’to go’ is helemaal ingeburgerd, vooral op de plekken waar veel toeristen komen die de verleiding van de heerlijke fruitsappen niet kunnen weerstaan. Stranden en winkelcentra zijn typische plekken waar je een ter plaatse voor jou gemaakte beker vruchtensap kunt kopen. In de bediende horeca is een uitgebreid assortiment van vruchtensappen op de kaart ook vrij gebruikelijk.