Sluiten

Eten en drinken in Dubai

Eten en drinken zijn twee dingen die je zeker zult doen tijdens je vakantie in Dubai. Zonder voedsel en vocht kun je niet functioneren, maar er is geen enkele reden om in Dubai te verhongeren of uit te drogen. Er zijn voldoende plekken waar je jezelf van een natje en een droogje kunt (laten) voorzien. En misschien nog het allerbeste nieuws dat je voor je hebben: je kunt in Dubai uitstekend eten en drinken. Je mag Dubai zelfs als een walhalla voor de bourgondisch ingestelde mens beschouwen. Tal van topkoks zijn in Dubai neergestreken om hun gasten te verwennen met gastronomisch hoogstandjes. En ga je uit eten in een van de ‘normale’ restaurants, dan mag je in Dubai rekenen op uitstekend eten tegen prima prijzen.

Verschillende keukens

eten in Dubai

Je kunt in Dubai genieten van gerechten uit keukens van over de hele wereld. Natuurlijk kun je in Arabische bestemming zoals Dubai kennismaken met de Arabische keuken. Het zijn vooral Libanese en Perzische restaurants die lekkernijen zoals hummus, kebab, falafel, mandi, biryani en moutabal. Vanwege de sterke connectie met India vind je in Dubai ook tal van gelegenheden waar je gerechten uit India kunt eten. Over het algemeen zijn de Aziatische keukens ruim vertegenwoordigd in Dubai.

Wil je westers eten in Dubai? Geen enkel probleem. Er zijn tal van eetgelegenheden waar je een goede steak of hamburger kunt eten. De Italiaanse leuke is ruimschoots vertegenwoordigd in Dubai en ook als je trek hebt in gerechten uit mediterraanse landen zoals Spanje en Griekenland, dan zul je weinig moeite hebben om dat in Dubai te doen. Mocht je tijdens je vakantie in Dubai heimwee krijgen naar typisch Nederlandse snacks en lekkernijen zoals bitterballen of poffertjes? Ook die kun je in Dubai eten, al is het niet op iedere hoek van de straat.

Varkensvlees

Het eten van varkensvlees is volgens de islamitische wet (halal) verboden. Daarom is het lastig om in Dubai varkensvlees te kunnen eten. De meeste restaurants hebben geen gerechten met varkensvlees op het menu staan. In veel gevallen hebben ze geweldige alternatieven voor varkensvlees. Zo zijn de beef short ribs een smaakvoller alternatief voor de spareribs van het varken, kun je op veel plekken bacon van het rund eten en kun je worstjes van kalfsvlees eten.

Er zijn in Dubai enkele hotels, restaurants en eetgelegenheden die een licentie hebben om varkensvlees te serveren. Deze locaties zijn meestal te vinden in hotels en clubs die zich richten op buitenlandse bezoekers en expats. De vraag is of je het zo nodig vindt om varkensvlees te eten, of dat je meegaat in de gebruiken van het land en varkensvlees gewoon achterwege laat uit je eetpatroon.

Over uit eten in Dubai

Pier 7

Pier 7

Zeven toprestaurants verzameld in één geweldig gesitueerd gebouw: restauranttoren Pier 7 is niet voor niets zo populair.

lees verder
Review restaurant Umai

restaurant reviews

Waar uit eten in Dubai? Onze Dubai restaurant reviews kunnen je mogelijk inspireren om de lekkerste restaurants van Dubai te ontdekken.

lees verder

Alcohol drinken

Dubai is een islamitisch bestemming, waardoor alcohol een lastig onderwerp is. In de islam is het nuttigen van alcohol strikt verboden volgens de islamitische wet, die bekend staat als de sharia. Dit verbod is gebaseerd op de koran, de heilige tekst van de islam, en de hadith (overleveringen van de uitspraken en daden van de profeet Mohammed). De koran verbiedt het drinken van alcohol in meerdere verzen, waaronder Surah Al-Baqarah (2:219), Surah Al-Ma’idah (5:90-91), en Surah Al-Ankabut (29:45).

In Dubai wordt wel alcohol geschonken. Dat komt voort uit twee belangrijke redenen. Ten eerste is Dubai een belangrijke toeristische bestemming en wil men een gastvrije omgeving te bieden aan bezoekers van over de hele wereld. Veel toeristen verwachten de mogelijkheid om alcohol te kunnen drinken in hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Dubai heeft daarop ingespeeld om het toerisme te bevorderen. Er zijn wel regels van toepassing op de verkoop en het nuttigen van alcohol.

Ons advies is om vooral verstandig om te gaan met het drinken van alcohol. Het beste drink je helemaal geen alcohol. Wil je toch drinken, doe dat dan op de plekken waar dat mag en vermijd overmatige alcoholconsumptie. Ga nooit rijden nadat je alcohol gedronken hebt en zorg ervoor dat je niet in het openbaar dronken bent. De wetten rondom alcohol zijn in Dubai soepeler geworden, maar de tolerantie heeft zijn grenzen.

Alcoholvrije alternatieven

Je kunt in Dubai volop goede alternatieven krijgen voor alcohol. In de supermarkt kun je alcoholvrije bieren en wijnen kopen. De smaakbeleving van deze producten is de afgelopen jaren een heel stuk beter geworden. Het alcoholvrije bier is in Dubai in tal van verschillende smaken te verkrijgen.

In de horeca heb je een ruime keuze uit lekkere alcoholvrije dranken. In Dubai kun je bijvoorbeeld genieten van heerlijke mocktails (alcoholvrije cocktails) en kun je vaak kiezen uit de lekkerste verse vruchtensappen en combinaties van vruchtensappen.

Drinken in Dubai

uitgaan in Dubai

uitgaan

Uitgaan in Dubai? Het uitgaansleven in Dubai is geweldig! Lees alles over de beste rooftopbars, de heetste clubs en tips over uitgaan in Dubai.

lees verder
een van vruchtensap gemakte mocktail

vruchtensap

Wie houdt er niet van heerlijk vruchtensap? Dubai is een paradijs als je kijkt naar het aanbod van vers gemaakte vruchtensappen.

lees verder