Sluiten

Emirates wil tweede A-380 vlucht vanaf Schiphol

Gepubliceerd op 20 november 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Emirates wil tweede A-380 vlucht vanaf Schiphol

Luchtvaartmaatschappij Emirates wil snel twee keer per dag met een Airbus A-380 vanaf Schiphol naar Dubai vliegen. Emirates heeft daarvoor een aanvraag ingediend. Op dit moment vliegt Emirates één keer per dag met de Airbus A-380 en één keer per dag met de Boeing 777. Deze tweede vlucht, die in de avond uitgevoerd wordt, wil men zo snel mogelijk vervangen door een vlucht met de A-380. Hiermee zou de passagierscapaciteit van Emirates op de populaire route Amsterdam-Dubai met ruim twintig procent vergroot worden.

Tegengewerkt door de Nederlandse overheid?

Vanuit Emirates komen er volgens Luchtvaartnieuws.nl geluiden dat Emirates wordt tegengewerkt door de Nederlandse staat om KLM te beschermen. Het ministerie van Infrastructuur verwijst dit verhaal naar het land der fabelen en meldt dat ze binnenkort een besluit nemen inzake deze lopende aanvraag.

Emirates hoopt nog dit winterseizoen te kunnen starten met het uitvoeren van een tweede Emirates-vlucht met een A-380. Emirates is een populaire luchtvaartmaatschappij onder Nederlanders om mee naar winterzonbestemmingen zoals Indonesië, Thailand en Mauritius te vliegen. Daarnaast is de winterperiode ook het hoogseizoen voor Dubai zelf.