Sluiten

Dubai voor beginners in een nieuw jasje

Gepubliceerd op 20 november 2018 / Geschreven door Patrick van Zundert

Dubai voor beginners

Recent is de website ‘Dubai voor beginners‘ in een nieuw jasje gestoken. Het toenemende verkeer via mobiele telefoons en tablets heeft de populaire Dubai site ‘gedwongen’ om een restyle toe te passen. De oude site was immers niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Tijd dus om de onderhuidse techniek aan te passen en meteen een kans om de website te finetunen qua uiterlijk. Er is gekozen om de herkenbaarheid van de oude site te behouden. De indeling is grotendeels hetzelfde gebleven, de titel van de site is qua lettertype niet aangepast en de opzet met duidelijke alinea’s op wat langere pagina’s is behouden gebleven.

Wie de mobiele versie bekijkt die zal zien dat de twee kolommen omgezet zijn naar een breedte van slechts één kolom. Dit komt de leesbaarheid ten goede. Daarnaast kunnen de foto’s ook wat groter getoond worden. Ook de desktop versie toont de foto’s groter dan voorheen. De breedte is van 540 naar 728 pixels gegaan, wat een toename van ruim 33% is ten opzichte van de oude situatie. Ook de kwaliteit van de afbeeldingen is onder handen genomen. Alle foto’s worden nu haarscherp getoond in retina-kwaliteit. Mooier kun je het op dit moment niet krijgen. Een andere belangrijke aanpassing is dat de bestandsgrootte van de foto’s juist kleiner geworden is door een betere compressie. Dat merk je vooral op de mobiele versies in de laadtijd en de hoeveelheid dataverkeer.

Omdat er toch het nodige moest gebeuren aan Dubai voor beginners heeft men meteen dit moment aangegrepen om de hoeveelheid informatie uit te breiden. Zo is er een aparte pagina gekomen voor excursies in Dubai, hebben de waterparken in Dubai een eigen pagina gekregen en kun je op een nieuwe pagina over vliegen naar Dubai alle relevante informatie bekijken over het vliegen naar deze topbestemming in het Midden-Oosten.