Sluiten

Dubai Mall voert betaald parkeren in

Gepubliceerd op 13 juni 2024 / Geschreven door Patrick van Zundert

Sinds de opening van de Dubai Mall kon je altijd gratis parkeren in de enorme parkeergarage die bij dit grootste winkelcentrum ter wereld hoort. Daar komt nu een eind aan. De parking is bedoeld voor bezoekers aan de Dubai Mall, maar werd in toenemende mate gebruikt door carpoolers. Die zetten hun auto bij de Dubai Mall weg en lieten hem daar dan een hele dag staan, waardoor er minder parkeerplaatsen overbleven voor het winkelend publiek. Met het invoeren van betaald parkeren komt daar waarschijnlijk een eind aan.

Alleen voor lang parkeren

Je gaat bij de Dubai Mall pas betalen als je doordeweeks langer dan 4 uur parkeert. Tot die grens van 4 uur blijft het parkeren in de parking van de Dubai Mall vooralsnog gratis. In het weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) mag je maar liefst 6 uur gratis parkeren bij de Dubai Mall en ga je boven die zes uur parkeergeld betalen.

Er wordt een progressief parkeertarief gehanteerd. Hoe langer je parkeert, des te duurder het wordt, ook in relatieve zin. Overschrijd je de grens van 24 uur, dan betaal je ineens 1000 AED.

Geen kaartjes trekken

Het parkeergeld wordt via Salik geïnd. De technologie van het tolhekbedrijf wordt gebruikt om de klanten van het winkelcentrum een barrièrevrije parkeerervaring te bieden. Dit omvat automatische inning van kosten voor ticketloos parkeren en maakt gebruik van kentekenherkenning om kosten af te schrijven van de Salik-gebruikersaccounts van voertuigen. Dankzij de oplossing zijn er geen poortjes of slagbomen meer nodig in Dubai Mall, waardoor de opstoppingen en het verkeer voor de klanten tot een minimum worden beperkt. Heb je een auto gehuurd in Dubai? Dan worden de eventuele parkeerkosten, net als tolgeld in Dubai, achteraf verrekend door het autoverhuurbedrijf.

Parkeertarieven Dubai Mall

Weekdagen (maandag t/m donderdag)
4 – 5 uur: Dhs 40
5 – 6 uur: Dhs 60
6 – 7 uur: Dhs 80
8 – 12 uur: Dhs 100
12 – 24 uur: Dhs 500
24 uur+: Dhs 1.000

Weekends (vrijdag tot zondag)
6 – 7 uur: Dhs 80
7 – 8 uur: Dhs 100
8 – 12 uur: Dhs 200
12 – 24 uur: Dhs 500
24 uur+: Dhs 1.000

Deze kosten gelden voor Grand parking, Cinema parking en Fashion parking. Voorlopig brengen Zabeel en Fountain Views geen parkeerkosten in rekening.

Dubai Mall voert betaald parkeren in