Sluiten

At the Top – Burj Khalifa

At the Top – Burj Khalifa is de populairste attractie van Dubai. Dit is een bezoek aan het observatiedek dat zich op de 124e verdieping van Burj Khalifa bevindt. Vanaf een hoogte van 422 meter heb je, mits de weersomstandigheden meezitten, een prachtig panoramisch uitzicht over Dubai. Tegen betaling kun je het observatiedek van Burj Khalifa bezoeken. De prijzen zijn afhankelijk van het tijdstip dat je Burj Khalifa bezoekt. Je kunt er ook voor kiezen om een duurder immediate-entry ticket te kopen, waarbij je via de fasttrack meteen naar binnen mag.

Observatiedek

Het observatiedek is gelegen op de 124e verdieping en biedt een uitzicht van 360 graden. Een deel van het observatiedek is buiten en een deel is binnen, waarbij je van achter glas richting het zuiden van Dubai kijkt waar onder andere Burj al Arab, Palm Jumeirah en in de verte Dubai marina te zien zijn.

Richting het noorden en oosten kun je ook door glas zien. Er zitten echter open stukken tussen de glazen panelen, waardoor je goed kunt fotograferen of filmen. Van hieruit kun je heel goed Sheikh Zayed Road zien en heb je een perfect uitzicht op Downtown Dubai met natuurlijk de Dubai Mall, de Dubai Fountain, het Address Downtown Dubai hotel en Souk Al Bahar.

Dankzij de tijden op de entreetickets wordt het aantal bezoekers vrij strak gereguleerd. Hierdoor is het eigenlijk zelden te druk op het observatiedek. Rond zonsondergang wil het weleens wat drukker zijn. Dat komt doordat dit het populairste moment is om Burj Khalifa te bezoeken. Je merkt dat mensen die dan eenmaal boven zijn, ook wat langer blijven hangen. Op die manier kun je het uitzicht vlak voor zonsondergang zien en kun je ook het prachtige uitzicht meepakken als het donker is en de lichtjes overal aangegaan zijn.

De 125e verdieping

Sinds eind 2014 heeft At the Top – Burj Khalifa er een tweede verdieping bij. De 125e verdieping is een uitbreiding op het bezoek aan de 124 verdieping. Als je met de lift omhoog gaat dan kom je tegenwoordig eerst op de 125e verdieping uit, waarna je per trap naar de ondergelegen 124 verdieping kunt lopen. De 125e verdieping ligt op een hoogte van 456 meter boven de grond.

Eagle Eye op de 125e verdieping

Wat voegt de 125e verdieping toe aan een bezoek aan At the Top – Burj Khalifa? Deze verdieping is geheel binnen. Dat biedt voordelen als het buiten slecht weer is (regen, stof, zand in de lucht). Dat betekent dat je door het glas moet fotograferen en filmen. Als het buiten donker is, heb je dan al heel snel last van de reflecties van kunstlicht in de ramen.

Op de 125e verdieping vind je “Dubai – A Falcon’s Eye View”. Deze attractie biedt bezoekers de mogelijkheid om Dubai op een unieke manier te zien: door de ogen van een arend. Virtueel vlieg je dan boven verschillende plekken in Dubai. Het mooie aan de 125e verdieping is ook dat je uitzicht hebt op het open deel van het observatiedek dat zich een verdieping lager bevindt.

Het bezoek

Het bezoek

Je bezoek aan At the Top – Burj Khalifa begint bij de entree die zich in de Dubai Mall op Level LG bevindt. Daar mag je op het tijdstip dat op je kaartje staat aansluiten in de rij voor de veiligheidscontrole. Je gaat hierbij door veiligheidspoortjes zoals je ze ook op de luchthavens aantreft. Na de veiligheidscontrole loop je naar de lift die je met een snelheid van maar liefst 42 kilometer per uur naar boven brengt. Je staat op dat moment in één van de snelste liften ter wereld. In no time stap je uit op de 125e verdieping. Het stuk van in de rij aansluiten beneden, de veiligheidscontrole, het lopen naar de lift, het wachten bij de lift en het met de lift naar boven gaan duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 minuten.

Als je eenmaal boven bent dan mag je daar zo lang verblijven als je wilt. De meeste bezoekers trekken zo’n twintig tot dertig minuten uit voor het bezoek aan het observatiedek zelf. Op de 124e verdieping kun je Burj Khalifa souvenirs kopen als je dat wilt. Als je wilt, kun je ter plaatse nog een upgrade kopen om At the Top SKY te bezoeken. Dit is een geheel nieuw observatiedek dat zich op de 148e verdieping bevindt. Je kijkt dan vanaf een hoogte van maar liefst 555 meter naar de omgeving.

Het beste moment om At the Top te bezoeken

beste moment om At the Top te bezoeken

Wat het beste moment is om At the Top te bezoeken hangt af van persoonlijke voorkeur en de weersomstandigheden. Zo is er in de ochtend meer kans op mist en merk je vaak ook dat het zicht aan het einde van de middag wat minder is. Wil je van het uitzicht overdag genieten of wil je juist in het donker genieten van alle lichtjes die je ziet? Misschien wil je wel beiden.

Onze favoriete tijdstippen zijn direct bij aanvang (’s morgens om half 9), omdat je dan geen tegenlicht hebt als je door het glas richting Burj Al Arab wilt fotograferen. Een andere aangenaam fototijdstip is rond het middaguur. Op dat moment staat de zon vrij hoog, waardoor de meeste kanten ongehinderd door de zon kunt bekijken. Het populairste tijdstip om naar boven te gaan is tussen vijf en zes uur ’s middags. Je kunt dan, afhankelijk van hoe laat de zon ondergaat, zowel bij daglicht, tijdens het ‘blauwe uurtje’ en bij donker genieten van het uitzicht. ’s Avonds zie je Dubai by night.

Tickets en openingstijden

At the Top – Burj Khalifa opent dagelijks om 8:30 uur ’s morgens en sluit middernacht. De laatste toegang is drie kwartier voor sluitingstijd.

Er zijn twee soorten tickets te koop voor At the Top – Burj Khalifa: voor ‘prime hours’ en voor ‘non-prime hours’. Prime hours zijn de tijdens rond zonsondergang. Dit zijn duurdere tijden om naar boven te mogen gaan. Op dit moment gaat het om de entreetickets waarbij je tussen 15:00 en 18:30 uur naar boven mag gaan.

Er gelden de volgende tarieven:

Algemene ticketprijs (ouder dan 12 jaar) – 169 AED
Kinderticket (4 tot en met 12 jaar) – 134 AED
Baby’s en peuters (tot en met 3 jaar) mogen gratis naar binnen.

Voor de toegangstijden tussen rond zonsondergang gelden verhoogde toegangsprijzen:

Algemene ticketprijs (ouder dan 12 jaar) – 244 AED
Kinderticket (4 tot en met 12 jaar) – 152 AED
Baby’s en peuters (tot en met 3 jaar) mogen gratis naar binnen.

Let op: de prijzen en tijden voor Burj Khalifa veranderen regelmatig. Kijk voor de zekerheid altijd op de officiële site voor de actuele prijzen en tijden.

At the Top, Burj Khalifa SKY

Als je wilt, kun je ook de 148e verdieping bezoeken. Hier is At the Top, Burj Khalifa SKY gevestigd. Dit nieuwe observatiedek bevindt zich op een hoogte van 555 meter, waarmee dit het hoogste publiekelijk toegankelijke uitzichtpunt ter wereld is. Deze lounge bereik je via een speciale lift vanaf de 124e verdieping. Kaartjes voor Burj Khalifa SKY zijn aanzienlijk duurder:

Premium tijdstippen (tussen 10:00 en 18:00 uur)

Algemene ticketprijs (ouder dan 12 jaar) – 553 AED
Kinderticket (4 tot en met 12 jaar) – 553 AED
Baby’s en peuters (tot en met 3 jaar) mogen gratis naar binnen.

Standaard kaarten (tussen 19:00 en 22:00 uur):

Algemene ticketprijs (ouder dan 12 jaar) – 399 AED
Kinderticket (4 tot en met 12 jaar) – 399 AED
Baby’s en peuters (tot en met 3 jaar) mogen gratis naar binnen.

Tickets reserveren?

Via de Nederlandse site Tiqets kun je vooraf tickets reserveren voor de observatiedeks van Burj Khalifa. Dit is aanzienlijk goedkoper dan ter plaatse een entreekaart kopen om meteen naar binnen te kunnen. Ook kun je bij Tiqets verder vooruit reserveren dan via de officiële site.

Koop kaarten voor Burj Khalifa At the Top (124e en 125e verdieping)

Koop kaarten voor Burj Khalifa SKY (124e, 125e en 148e verdieping)

Hoe kom je er?

De entree van Burj Khalifa – At the Top bevindt zich in de Dubai Mall, op Level LG. De Dubai Mall is dankzij de centrale ligging in Dubai uitstekend te bereiken met de auto, taxi en openbaar vervoer. De Dubai Mall ligt aan Financial Road (Doha Road), bij de kruising met Sheikh Zayed Road. De coordinaten voor de GPS-navigatie zijn 25°11.922, 55°16.805. Als je met de auto naar de Dubai Mall gaat dan kun je de auto parkeren in de overdekte parkeergarage van de Dubai Mall. Er zijn meer dan 14.000 parkeerplaatsen beschikbaar bij de Dubai Mall. Ondanks het ruime aantal parkeerplaatsen kan het in het weekeinde lastig zijn om parkeerplek te vinden als gevolg van de extra drukte op deze dagen.

Als je met het openbaar vervoer gaat dan kun je het beste met de metro reizen. De rode lijn van de Dubai Metro heeft een station bij de Dubai Mall. Via de overdekte en gekoelde Metro Link Bridge loop je in ongeveer 10 tot 15 minuten vanaf metrostation Dubai Mall de tweede verdieping van de Dubai Mall binnen.

Je kunt de Dubai Mall met de bus bereiken. Route 27 brengt je van busstation Deira Gold Souk naar de Dubai Mall. Vanaf busstation Ghubaiba kun je busroute 29 nemen. De bussen rijden ongeveer om de 15 minuten.

Taxi’s weten de Dubai Mall prima te vinden. Houd er rekening mee dat als je per taxi weer van de Dubai Mall wilt vertrekken er tegen sluitingstijd soms wat langere wachtrijen kunnen ontstaan bij de taxi pick-up plek.

bekijk locatie in Google Maps

Meer over Burj Khalifa

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld en de belangrijkste toeristische attractie van Dubai. Lees alles over Burj Khalifa.

lees verder
Burj Khalifa tickets

entreetickets kopen

Wil je het observatieplatform van Burj Khalifa bezoeken en heb je nog geen kaarten gereserveerd? Dit is de beste manier om Burj Khalifa tickets te kopen.

lees verder